Thursday, April 22, 2010

Slik ender 5. divisjon 2010

Wotpa vil de kommende dagene frem mot seriestarten gjøre et forsøk på å spå utfallet i årets 5. divisjon. Som seg hør og bør, starter vi først opp med avdeling 1.

1 - Eide
Ambisiøs klubb på dette nivået, som har satset - og mislykkes - på opprykk de siste to sesongene. Alle gode ting er tre, og denne sesongen tar nok Tor Ingar Storvik & Co steget opp. Bør være det beste laget i avdeling 1.

Tor Ingar Storvik tar opp Eide på sitt 3. forsøk. Foto: Facebook.com.

2 - Gry/Kårvåg/H/AK2
Bør kunne stille et slagkraftig lag, all den tid AK har forsterket stallen i 3. divisjon. Har bl.a slått Bryn i en av de siste treningskampene sine. Kan gi Eide kamp om opprykket.

3 - Molde 5
Are Lervik har ansvaret for et lag som på papiret må være tidenes 5. divisjonslag. Nevner i fleng Dennis Schiller, Tor Gunnar Habø, Per Magne Misund, Tarjei N Jacobsen, Morten Kristiansen m.fl. Bør kunne gi svært mange poeng hjemme, men spørsmålet blir vel hva de foretar seg borte mot eksempelsvis Smøla... Et spennende prosjekt. Hele stallen finner du på Moldefk.no.
Tidligere Sogndal-spiller Tommy Hovland, for ordens skyld til høyre, stiller sammen med programheltene fra MFK. Foto: Facebook.com.

4 - Smøla
Hadde et svært godt lag to sesonger tilbake, men tapte 1-3 hjemme for Ekko i det som etterhvert ble en legendarisk busstur. Smøla vil tradisjonen tro bli et sterkt hjemmelag ute i havgapet, og berger seg med det en plass på øvre halvdel.

5 - Hjelset-Kleive
Fiske & Co kan i sine beste stunder skape trøbbel for de fleste lagene i denne divisjonen. Har møtt Ekko to ganger på Ekkobanen denne vinteren. 5-4 seier og 2-7 tap er resultatene sett med HK sine øyne. Litt tynn stall?

6 - Halsa/Valsøyfjord
Svært liten kjennskap til dette laget, men tipper de unngår noen bunnplassering mest av alt fordi det finnes svakere lag i avdelingen. Har en potensiell kokekamp mot Øksendal, da det iflg Aura Avis har vært litt vondt blod mellom klubbene. Halsa-spilleren Henrik Halvorsen ble i et oppgjør mellom disse slått i ansiktet med knyttneve av en Øksendalspiller. Resultat; 7 sting, 1 års utestengelse av NFF og påstand om 36 dagers fengsel. Det endte forøvrig med 45 timers samfunnstraff.
Halsa/Valsøyfjord-spiller Henrik Halvorsen fikk hard medfart i oppgjøret mot Øksendal. Foto: Aura Avis.

7 - Øksendal
Hadde et meget godt 5. divisjonlag for et par sesonger siden, men laget mistet sentrale spillere og har levert svakere resultater de siste sesongene. Tvilsomt om de kan hevde seg på øvre halvdel.

8 - KvassUlvungen2/SøyaTodalen

KvassUlvungen2/SøyaTodalen stiller ungt i årets 5.divisjon. Bilde: KvassUlvungen.no

Blir mange klubber som er involvert når dette laget møter Gry/Kårvåg/Havørn/AK2... Har et meget ungt lag som vil variere mye resultatmessig. Spilte 2-2 mot Halsa/Valsøyfjord i sin siste treningskamp.

9 - Nordlandet
Morsomt nok så heter ass.treneren til Nordlandet Andrè Hoem. Laget fra som har vestlandets verste kunstgressbane henter nok hjem noen poeng på hjemmebane, men har vært et svakt bortelag og vil slite med å unngå den kjedelige sisteplassen i 5. divisjon.
Et fargerikt Nordlandet vil slite sportslig sett også denne sesongen. Foto: Nordlandet.no.

4 comments:

Anonymous said...

Samarbeid er tingen:
Kvass/Ulvungen 2/Søya/Todalen/Tingvoll/Straumsnes - Grykameratene/Kårvåg/Havørn/Averøykameratene 2

Anonymous said...

Bare kretsmesteren som rykker opp i år. Hvis Eide skal opp må de slå vinneren av avd. 2, eller inngår det som del av tipset om de tar steget opp?

Baker'n said...

Godt mulig det bare er ett lag som rykker opp fra de to avdelingene. Det har i såfall gått meg hus forbi...

Anonymous said...

En bra oppsummering av 5. divisjon, avdeling 1.

Tror fort at dette tipset kan slå til.

Forøvrig en fin blogg.

Mvh
P-kaill