Saturday, March 6, 2010

Endringer i seriesystemet

Forbundstinget 2010 foregår denne helgen i Lillestrøm

De har tatt stilling til hvorvidt seriesystemet skal spisses for å heve nivået, og forslaget om å halvere antall tredjedivisjonsavdelinger gikk idag gjennom. Det betyr i praksis at bare de seks beste lagene i 3. divisjon denne sesongen beholder plassen og spiller i 3. divisjon også neste sesong. I tillegg rykker vinneren av 4. divisjon opp. Resten av lagene i Romsdalsavdelingen utgjøres av lag fra trøndelag.

I 4. divisjon blir også konsekvensene rimelig store, da de syv nederste lagene rykker ned til 5. divisjon.
I 5. divisjon blir konsekvensene omtrent de samme. Vinnerne av hver avdeling rykker opp, de fem nederste havner trolig i 6. divisjon.

I praksis så betyr det for Ekko sin del at vi med en svak sesong kan havne i 6. divisjon med bl.a Meek, mens opprykk trolig vil krones med spill i 4. divisjon sammen med lag som Rival, Surnadal, Dahle, Åndalsnes og Kristiansund.

Sportslig sett går dermed Ekko inn i sin viktigste sesong på svært lenge!

6 comments:

Anonymous said...

med rett trening er det ingen problemer med å få dette laget opp i 3.div på 3 år!!

Anonymous said...

Den nye 3. div blir vel for Møre og Romsdal (med innslag fra Trøndelag etter hvert pga flytende grenser i hele Sør-Norge) Enestående sjanse for Ekko å rykke opp halvannen divisjon ;) Men noen 6. divisjon blir det ikke, det forslaget ble trukket på kretstinget sist helg pga manglende antall lag.

Unknown said...

ekko satse vel på å møte Lyn snart;) men først vente Ham-Kam

Anonymous said...

Jeg er enig med Baker'n. Tror også det blir en 6. Divisjon. Ingen vits å ha tre eller fire 5.divisjonsavdelinger.

Anonymous said...

Nå er det vel to år til neste kretsting, så innen da kan det ikke bli noen 6. divisjon. Basert på antall påmeldte lag i år blir det i 2011 bare 24 lag i 5. divisjon og dermed for få lag til både 5. og 6. divisjon (det ville bare blitt 12 lag igjen til 6. divisjon som da måtte ha blitt felles for hele kretsen, med dertil lange reiser). Dette var også bakgrunnen for at kretsen trekte vedtaket. Får håpe det på sikt blir nok lag til én 5. divisjon for hele kretsen og to avdelinger i 6. divisjon.

Anonymous said...

Morten! få teksten til "vi er ekko" av Joachim å legg ut;)

http://www.youtube.com/watch?v=pfLlNEL80lQ