Friday, September 12, 2008

Elnesvågen for sterke

Ekko - Elnes2 3-6 (1-3)

Steinar
Joachim, Morten, Frank (Kristoffer 55), Håkon (Are 40)
Jarle, Kjell (Ole M 70), Reidar, Emil (Aleks 70)
Gard, Jarl

Gjestene ankom sesongens siste oppgjør på Øyra med et godt mannskap, men var likevel heldige som kunne ta ledelsen etter snaue 20 minutter. Den unge dommer Ola Oterhals som jevnt over dømte en grei kamp bommet på to avgjørende hendelser i løpet av kort tid. Først når Kjell ble lagt i bakken og Ekko snytt for et soleklart straffespark, deretter ble gjestenes første scoring godkjent til tross for en veldig klar off-side!
Elensvågen var effektive de neste minuttene, og løp gjennom forsvaret ved to anledninger til og tok en unødig stor ledelse før Ekko jobbet seg inn i kampen igjen før pause, og Emil pirket da også inn en fortjent redusering like før pause.

Etter hvilen scoret gjestene nærmest umiddelbart ved et hjørnespark, og på 1-4 så kampen ut til å være avgjort. Ekko jobbet seg imidlertid nok en gang inn i kampen, annført av Kjell som nok en gang ble lagt i bakken. Denne gangen fikk vi straffen, og Morten var som vanlig sikker fra straffemerket. Få minutter seinere var det Jarl som knallet ballen inn i det lengste hjørnet etter glimrende forarbeid etter Kjell og kampen åpnet seg opp.
Desverre puttet gjestene ytterligere to ganger mot tampen, og dermed forsvant alle tre poengene over fjorden og til gjestene.

Forøvrig relativt mye folk og ikke minst et strålende vær!
Neste match er hjemme mot Clausenengen kommende fredag på Ekkobanen, med kick-off kl 19.00.

41 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

snytt for straffe og det var offsidemål, vis det hadde blitt straffe og avblåst for offside hadde kanskje ekko tatt denne seieren:) men men:)

Anonymous said...

pen 3-4 redusering

Anonymous said...

denne er til deg steinar,
med tanke på skjorta du møtte opp i...

http://www.bebo.com/Profile.jsp?MemberId=4565898355


baker'n

Anonymous said...

har fått med meg at ekkotrener morten hol gir seg etter inneværende sesong etter en hel rekke år som trener i klubben. etter min mening er det på høy tid, fordi morten som spiller/trener ikke lenger holder et bra nivå, med tanke på at klubben p.d.d ikke har ambisjoner overhode, men også fordi det virklelig er på tide med litt nytt blod på trener siden. jeg vil berømme morten litt for det som må kalles et imponerende anntall spillere har har fått overtalt til å spille for laget fra sandsbukta. dog, veldig få er fra området rundt rundt klubben, som er primæret aureosen/julsundet. har full forståelse for at det er vanskelig å rekrutere folk fra dette området, å at han da må se etter andre løsninger, da de han får rekrutert fra aureosen og omegn som regel er 30+ og går med på å spille enkelte kamper, men ser på trening 1 gang i uken som uaktuelt.

derfor er jeg litt uenig i at ekko på død og liv skal se etter en trener som spilte i ekko da laget en gang for veldig lenge siden spilte i 3.divisjon og var det beste laget i fræna. såklart så kan spillerene som en gang spilte her faget fotball godt og blir sett på som den beste løsningen, men der er jeg uenig.

jeg personlig mener ekko burde satse litt mer utradisonelt. det sier seg selv at en av spillerene som spilte i ekko i 3 div, f eks frank, kjell eller idar burde ha en rolle i ekko. en rolle på linja under kamp. så burde en gruppe på 5-6 pers. ha ansvaret for treningsopplegget, gjerne en gruppe i alderen 20-25 år. disse har etter min mening et mye større kontaktnett i forhold til spillere i deres alder enn hva de eldre herrene har å by på. jeg vet om mange spillere sandsbukta og julsundet som har et ønske om å spille fotball, men som trenger et motiverende opplegg for å ta avgjørelsen om å satse igjen. visst ekko danner en gruppe, en stamme i laget, som er treningsvillig, så er det enklere for de, som er i samme aldersgruppe og henger med disse folkene daglig, å motivere dem til å begynne på igjen.

men en mann som frank, kjell eller idar er nødvendig å ha på linja, da det kan være vanskelig å fungere som trener når du er på banen, som det er i dag. et eksmepel er spissen erik fiske, som etter hva jeg har sett på trening og i enkelte kamper viser seg å være en fysisk sterk spiller, som kanskje har sin største styrke i hodespillet. når en slik spiller blir plassert i returområdet på korner, er noe feil. samspillet mellom gard larsen og erik fiske er også en ting det burde jobbes med på trening. små grep som skal til.

ønsker ørjan nygård inn som en del av en stamme som skal motivere andre til å møte opp å gjøre en innsats

Anonymous said...

morten skal få en klem av meg til jul. det fortjener han etter mye farting (ikke fis) de siste åra. du har et godt humør, som har vært utrolig viktig or oss i gruppa. du har og vært positiv i nesten samtlige stunder. veldig glad for å ha trent under deg, selv om ting kunne vert annerledes. du får ha et godt liv som pappa og city supporter.

k.f

Anonymous said...

Vanskelig å få tilnoe lag når en klubb i kommunen støvsuger markede for alle som er ok.

Anonymous said...

vanskelig?? pøff. å få ekko opp i 4.div ska egentlig ik vare vanskelig i d hele tat i løpet av 3 år. å kem e d som støvsuger markedet? eoil? det er vel heller spelleran som he litt interesse av å ha det seriøst som velger den klubben, ik klubben som søker spillere. træff he vel og flere fræninger. m.fjorden har hentet noen i år. ekko bør satse på sine egne. å det kan de gjøre med stort hell!!! alt for negativt å si at det er vanskelig å få til noe, det kommer an på spillerne å trenerne.
det er kun viljen og bare den som bestemmer hvor god man skal bli.

keeperfantomet

Anonymous said...

her driter du deg ut igjen ørjan.
er ikke så enkelt som å si at dersom trenern/spillerne plutselig vil rykke opp, så gjør de det.

er en hel omveltning som må til, en omveltning som styret/fotballgruppa i klubben må gå i spissen for. skal klubben satse seriøst, så må det satses seriøst over hele linja, det holder ikke med lettvintløsninger ala nygård!


og til det anonyme litt lengre opp i tråden; å ha fem gutter på 20-25 som trenere? ha ha ha. tidenes mest latterlige innlegg her inne. og det sier igrunn ekstremt mye!
hvilke personer på den alderen som er bosatt i aureosen/julsundet er det du vil skal gjøre come-back i ekko, og som kan styrke laget?

hva med å tenke før du skriver?

storbauskar'n

Anonymous said...

morten hol er en glimrende trener.

Anonymous said...

morten e en glimrende trener for ekko, med det ekko står for i dag; humørlaget:-)

vil gutta rykke opp, og treneren det kommer ekko til å rykke opp. + selvfølgelig litt til, men viljen er det store som må til. uten vilje ingen suksess. samme f.. hva en bausker sier. drit på det sjøl..

keeperfantomet

Anonymous said...

Få kommentarer fra meg her, men føler at det rett å kommentere kritkken mot Morten. Morten tok over laget i en periode hvor det var usikkert om seniorlaget i E/A skulle bestå, grunnet få spillere og dårlig oppmøte på trening & kamp, og det har vel vist seg at han har mestret dette?! I tillegg har Morten videreført det som spillergruppen har ønsket, nemlig fotball på trening, og rullering under kampene. Det blir feil å kritisere en trenere som har sørget for spilleglede og treningsiver blant de oppmøtte. Om noe skulle kritiseres, må vel det bli de spillerne som evt møter opp på trening, uten å gi beskjed om at man ønsker annet opplegg.
Ekko i våre hjerter!!
Mvh Rolf Erik

Anonymous said...

vell talt rolf erik!

vi savner deg i ekko.

Anonymous said...

Morten gjør det han kan! å det er egentlig bra nok til å kåmme opp i 4.div, men spillerne må være mer seriøse!

Anonymous said...

etter det jeg har sett av ekko sitt spillermateriell og vet hva spillerne står for har jeg lekt meg frem til en tanke om hvordan ekko kan nå et mål om å spille i 4.div om 2-3 år og 3.div om 3-4 år.. om klubben og spillerne vil selvfølgelig.

dette er min realistiske plan: ekko i 4.div om 2 år. og laget skal etablere seg i denne divisjonen ett år, for så å ønske å ta steget opp i 3, om man ønnsker det.
gjennom god spillerutvikling i klubben, skal klubben jevnlig få fram 3-4 spillere som kan gå opp i a-stallen. for å få dette til mener jeg kurs for trenere på aldersbestemte lag er nødvendig, men ikke sikkert??

eko skal bli søre frænas besste klubb, klubben må gjøre en forandring fra styret og ned på "matta" vi er på vei, men kan alltid bli bedre.:-)

spillerne må være med og bestemme målsettingene, sammens med trenerne. ikke bare av trenerne eller klubben, som noen vil:-)

for et a-lag vil punktene1234 stå sentralt i et sånnt arbeide, spørsmålet er om klubb,spillere vil dette, og om man får en trener som er villig?

1, utvikle spillere som er positiv og engasjerte, både på og utenfor banen
2, utvikle spillere som er fysisk sterke, kloke både med og uten ball.
3, utvikle spillere som er mer robust i dueller og tåler høyt tempo i 90 min.
4, UTVIKLE SPILLERE SOM HAR TÅLMODIGHET TIL Å TRENE, SYSTEMATISK OG BEVISST OVER FLERE ÅR.

så må laget etter min fantasi, ha en målsetting for hvilket angrepsspill de vil ha. jeg liker en modell ala rbk:-)
etablert angrep:

1. angripe med stor fart, entusiasme, PRESISJON
2.spille opp via MB så brette ut spillet, ytnytte spillernes ferdigheter en mot en. emil kan passe inn i en sånn rolle. kanskje tommy skånes? daniel?? ole m?
3. unngå å tenke på risikoen for å miste ball.
4.ta deg litt ekstra tid til den perfekte pasningen, det er ikke "farlig å ha ball" vent på 2,3 kansje til og med 4 bevegelse??
5variere spillestil, langt i bakrom på en hurtig spiller, eller direkte gjennom løp av mb spillere. øystein?
5. spille atraktiv og hurtig fotball når man kan.

hvordan skal vi få dette til? jo, gjennom følgende rettningslinjer som skal øves på.
1. bruk tid på å få egne spillere i gunstige posisjoner. (tørre holde på ball)
2. trille ball i bakre 4er, for å få ubalanse hos motstander/ frigjøre rom for egne spillere. blir det det kan vise etter gode bevegelser, intiativ og gode løp.
3. forsvarere mb spillerne trekker mot en motstander, for så å spille moedspiller fri på med løp? etc.
4. lære spillerne KREATIVE løp innenfor boksen til motstanderen. (se på ivers nannskog)??
5. utnytte bredden på banen og spillet ved at ngriperne/kant ligger bredt og kan utfordre back evt. to mot en situasjoner ved at back kommer opp eller i sammarbeid med indreløper. forbedre evnen til å spille/gjennombrudd mellom back midtstopper.
6. trene på gode bevegelser i løp og pasninger.
7. skuddstyrke fra mb er bra, det vil true forsvaret mer, de vet ikke helt hva som kommer..

vi dere ha mer, kan jeg legge inn hvordan jeg ville ha trent/ spillt om ekko vinner ballen i gunstige posisjoner. overganger eller såkalt break down.??

keeperfantomet

ps. bra innlegg roffe:-)

Anonymous said...

en del historieløse personer her inne!
lett å kritisere morten, men faktum er at uten så hadde ikke ekko hatt noe a-lag de siste årene!

dessuten så vant ekko suverent 5. divisjon (med morten som trener) for bare to sesonger siden, men SPILLERGRUPPA sa nei til å rykke opp.
Da blir det litt dobbeltmoral å kritisere treneren for manglende ambisjoner...

Anonymous said...

noen som har kritisert morten i de inlegga her da?????????

jeg kan ikke se det.

Anonymous said...

når en skriver at morten ikke holder mål, hverken som spiller eller trener, så er det vel kritikk???????

jeg kan se det.

julian jonathén said...

hvis vi skal rykke opp kan vi vel kjøpe cristiano ronaldo? vi kan ha vaffelsalg for å spe på lønnen hans. spiller det noen rolle om ekko er i 3, 4 eller 5 div?

Anonymous said...

skulle ønske at ekko hadde en annen tyåe trener enn i dag. en som kan fotall. ja, altså hvordan den skal spilles. treneren burde ha hatt klare formeninger om spillesystem osv. Se for eksempel bare på oppspillsfasen. ingen av stopperne, backene vet hvor de skal gjøre av ballen. Og midtbanens udefinerte beveglser er en skam. Nei, skaff dere en ressusrsterk trener med egne tanker om spillet.

Anonymous said...

det bli liksom så dumt...ka faen e det det bli snakka om??? opspillsfasen??? det e nå bære å druse ballen så langt me greie det!! Å då væt nå midtbanen ka dei ska. SPRENGE FRAMOVER VÆL !!!! Å viss dei ikkje fer tak i n så spreng dei nå hæm igjen!! Ka faen så e så vanskelig mæ di då?
Ut frå færståsepåæræn innpå her burde det ikkje vare mangel på trenæræmne. Kun værdensmæsteræ her mannj!!! Det e så mykje steike dommt så står her æt i lyt bære flire.

løkke te på ræsæ

Anonymous said...

lett å trene på oppspillsfasen, eller bevegelsene til midtbanespillerne, når treningsoppmøte varierer fra svært dårlig til middels godt.

enig med storbauskar'n. enkelte måte begynne å tenke før dem skriv...

storbauskar II

Anonymous said...

stopperne/backene vet godt hvor ballen skal! og den havner som oftest der også! og hvem er det som ikke beveger seg slik de skal på midtbanen? Både Emil, Reidar, Kjell og resten av midtbanen jobber, og beveger seg!

Anonymous said...

Mange gode forslag her av fleire persona.
Hadde vært veldig artig å blitt med på det ett opplegg som ørjan foreslår her elr ett lignende for den saks skyld.
Takk til Morten som gjør en kjempejobb btw.


Reidar

Anonymous said...

kanskje vi kan lære noe av Elnesvågen. Ikke mange sesongen siden dem spilte i 5. divisjon. har mange fra egen stall også som spiller dem. samt at de har hentet inn mange unge spillere fra lagene rundt. vi har bedre fotballhistorie i Ekko enn i elnesvågen!

Anonymous said...

elnesvågen har et helt annet budsjett enn hva ekko opererer med. de tre siste trenerne i elnesvågen har alle hatt en nettolønn i underkant av 150.000,-

er heller ikke mange elnesvåginger som spiller på elnesvågen lengre...

Anonymous said...

Ikke mange fra Elnesvågen som spiller for Elnesvågen?

Sist kamp var jo nesten halve laget fra egen stall. Løkhaug, Ranheim, Mordal, Brudeset og Benjaminsen. Samt Nerland og Trøen(som kom inn) som kom inn som har vært i klubben siden de var guttespillere.

Anonymous said...

hvor mange av disse er fast?
to stk...

Anonymous said...

ka he egentlig budsjett på en trener i denne saken? ekko får vertfall en trener som er bedre enn hva el.vågen har hatt de siste 4-5 åra om de vil for 1/4 av den prisen. pluss at eoil. har masse egne spillere som spiller, de som nekter for dette er ikke oppdatert. eoil prøver å bli en bra klubb for hele fræna, da satser de og på å hente inn gode spillere!! dette er kun positivt for alle spillere som vil satse på et ganske høyt nivå.

keeperfantomet

Anonymous said...

Alle fast utenom Ranheim. Mordal kan ikke spille på KGB da. Derfor litt inn og ut av laget.

Men penger er viktig om Ekko skal bli en toppklubb igjen i kommunen. Og trener er viktig. Hva med han som trente Elnesvågen for noen sesonger siden? Helge Storviken?

Anonymous said...

storvik trener bud.
lønn; 60.000,- netto.

så da ser man hva ekko må ut med...

Anonymous said...

ekko må overhodet ikke ut med 60000 for en trener av kaliberet til mr. torhaug som trener bud..

har kvaliteter innom ekko som er høgt, og som ikke krever de summene.. fatter ikke hva dere maser om.

Anonymous said...

Innen Ekko ja, men jeg tror at klubben må se etter nye aniskter og nye ideer.

Anonymous said...

da tar du feil!!

blir ekko bedre med en storvik i trener rollen?? neppe.

Anonymous said...

storbauskar, vet ikke hvem du er, men å latterliggjøre en ide om at 3-5 spillere i alderen 20-25 år tar over treneransvaret ser jeg på som latterlig. husk på at morten nå gir seg for å tilbringe mer tid sammen med familie, d har også vært situasjonen hos tidligere spillere/trenere i ekko. får du tak i 3-5 pers som er treningsvillig og ønsker og dra lasset sammen, ser jeg ikke problemet i det. en mann på 25 år skal ikke ha noen problemer med å oppnå respekt blandt juniorene, og med å oppnå resultater for ekko. et ungt trenerapparat kan også bidra til et bedre sosialt miljø også utenfor fotballen.

så vil jeg si en ting til, du sier at midstopperene og backene ikke vet hvor de skal slå ballen henn? og at spillerene ikke sier fra hvordan de vil ha ballen osv. erik fiske har sagt på stort sett hver trening hvordan ahan ønsker og bli brukt, men blir ikke hørt. denne mannen bøttet inn mål for sin tidligere klubb, fordi han ble brukt riktig. at han har scoret 8 mål i årets sesong som enslig spiss er en ren tilfeldighet. tallet kunne ha vært minst det dobbelte visst han ble brukt rett. hans øsnker, og også andres blir ikke hørt, derfor vil mest sannsynligvis spillere forsvinne etter inneværende sesong. det er mange gode spillere i aureosen/julsundet som kunne hevet ekko på sikt, spør kjell/idar..

Anonymous said...

fiske er jo dårlig

Anonymous said...

hvilket grunnlag mener du d ut i fra? ut i fra ekko sine kamper hvor han har scoret en rekke mål til tross for at han blir brukt totalt feil?

Anonymous said...

Om Ekko hadde fått en seriøs trener og et seriøst opplegg hadde de kanskje fått flere folk på trening. Bedre kvalitet på trening = bedre innsats og spill i kamp.

Ja, Helge Storvik hadde gjort underverker for Ekko.

Anonymous said...

helge hadde ik takla å vore trener for ekko.

finns bedre på markedet.

kem e d som velge trener for ekko igrunn?. d ha vore inntresant å visst..

satsa på ørjiss t neste år i. han kan motivere bedre enn helge. han e artig, han vet hvordan å utnytte spilleran sine kvaliteter.

Anonymous said...

Ørjan kan vel trene A-laget fra Bodø uten problem. Treng vel ikkje trener som e på treningan. Fiske e bedre enn alle juniora pr dato uten engang å være i form.
De som tror at det er enkelt å ha ett trenerteam som samtidig ska være spillera må raskest mulig tro om igjen. Det medfører surmuling over laguttak når de tar ut seg selv på laget. Vanskeligheter med hvem man til enhver tid skal forholde seg til. Uenigheter innad i trenerteamet. Problemer med å oppnå respekt osv. Dette sier jeg fordi det faktisk har blitt prøvd før. Men det er jo spennende hvis dette f.eks hadde vært Stig Reidar , Iver , Andre , Magnus , Ørjan. Da hadde vi jo rykket opp på første forsøk samme hvor dårlig trenerteamet hadde fungert. Ikke mange klassespillere som skal til for å dra med seg våre lovende juniorer opp påp det nødvendige nivået. Men det går jo an å starte i år med det som er nødvendig. Treningsinnsatsen og konsentrasjon på trening f.eks. Ikke vits å bare møte opp på trening. Må ville bli bedre. Tenke kamplikt. Ikke være redd for å bli sliten. Det er ikke farlig med høy puls! Må også bli akseptert at det blir satt inn taklinger på trening. Fotball er en fysisk sport og både angripere og forsvarere må venne seg til kamp situasjoner. Det gjør du ikke hvis du hele tiden tenker på og er redd for å selv bli skadd eller skade en kamerat. Svært sjelden det blir mer enn en blåkul eller en skramme. Men lykke til. Håper Ekko greier å få til ett opplegg som treffer de fleste.

Heia Ekko/Aureosen I.L.!!!!!

Anonymous said...

om han ble brukt TOTALT feil ville han vel aldri scoret