Friday, September 28, 2007

Thriller på Jendem

I flomlyset på Jendem fikk de oppmøtte tilskuerne igrunn oppleve alt som kunne forventes av et slikt oppgjør. Gule kort, røde kort, heftige tacklinger, munnhuggeri, mange flotte scoringer, omdiskuterte dommeravgjørelser og tildels mye usaklige kommentarer fra tilreisende tilskuere fra Malmefjorden.

Etter å ha ligget under 1-4 til pause, reiste hjemmelaget seg mesterlig utover i kampen og fikk et velfortjent poeng i sluttminuttene da Morten satte inn straffen som fastsatte sluttresultatet til 4-4!

Som vanlig et utall forfall men vi stilte med 13 staute mannfolk, inkl gutta på bildet. i en 4-4-1-1 var dette de 11 utvalgte;
Tommy
Ole M, Morten, Frank, Reidar
Svein, Bøe, Stig, Øystein
Kjell, Rolfinho
Subs; Ronny Hassel og Jim R.
Kampen ble innledet pent og pyntelig. Nesten litt vel rolig, inntil Stig elegant spiller gjennom Rolf, men alene med keeper blir avslutningen alt for svak. Minutter seinere gjør imidlertid Rolf det godt igjen da han serverer innlegget som unggutten Øystein for kranglet såvidt over streken. En meget god start av Ekko.
Men vi kom fort ned på jorda igjen. Nærmest hardt og brutalt. 1-0 ble utrolig nok snudd til 1-4 etter mye tafatt defensivt spill av hjemmelaget. Skryt til gjestene forøvrig som regelrett utkjempet oss i samtlige dueller den siste halvdelen av 1. omgang. En siste halvdel som for Ekko's del ble preget av frustrasjon og en del seine tacklinger.
Etter pause tok det seg imidlertid opp for hjemmelaget. Først en corner som ble kjempet imål av Bøe. Etter dette holdt vi oppe et visst trykk på Malmefjorden som var ufattelig tafatt foran vertenes mål etter pause, da med unntak av Rolf som hendset på streken og hindret baklengs. Dog var det motstandere i off-side posisjoner både i trekket før og i den aktuelle situasjonen.
Ny redusering kom etter litt showing fra gjestenes keeper som elegant driblet av en Ekko-spiss og hånlatteren kom i bølger fra malmefjordingene på sidelinja. Øystein gjorde som seg hør og bør, plukket opp ballen på 40 meter og lobbet elegant ballen imål bak en keeper som var totalt på bærtur. Hånlatteren ble skyllet rimelig fort tilbake....
Med hjemmelaget på jakt etter det 4. målet og en utligning hardnet kampen veldig til. Dommer Henning Sunde fikk en svært stri tørn, men sett i etterkant løste han vel de fleste situasjonene rimelig greit og ingen av lagene kan utsette noe på dommeren slik sett. Arnt Roar Gravem fikk direkte rødt, fortjent nok, da han forsøkte å dele Kjell's fot i hvertfall tre deler drøye fem minutter før slutt. Frank fulgte han av banen minutter seinere da han fikk dagens 2. gule etter en alt for sein tackling, også dette kortet fortjent nok.
I det 90. minutt tråklet Rolf seg innom 16-meteren og ble lagt i bakken på urutinert vis av en malmefjording. Korrekt idømt straffe, og Morten var sikkerheten selv fra 11-meteren.
Lite sportslig av interesse i minuttene på overtid, og en særdeles intens og underholdende 5. divisjonskamp endte med poengdelig og 4-4. Trolig et fair resultat, da lagene hadde hver sin omgang.
Etter at Sunde blåste av for full tid ble han forøvrig totalt omringet av en rekke illsinte malmefjordinger, de fleste tilskuere, som lot den ene skyllebøtta etter den andre feie over dommeren. En situasjon Sunde selv, via en mobilsamtale med undertegnede seinere på kvelden, innrømmet var svært ekkel!
For egen regning vil jeg føye til at Sunde kom godt ut av det, i en kamp som nok var svært vrien å dømme!
Stig A var involvert i det meste Ekko foretok seg fremover på banen, og var kampens beste spiller.